Arborist Stockholm

Arborist Stockholm

Om du söker efter en arborist i Stockholm som kan hjälpa er med trädbeskärning och annan trädvård så har du kommit rätt. Vi på Hasseltorp Skog & Naturvård AB hjälper företag, kommuner, organisationer, kommuner och privatpersoner med olika typer av arboristtjänster i hela Stockholm.

Vi har över 30 års erfarenhet av trädvård och arbetar alltid utifrån trädets biologiska förutsättningar och estetiska värde enligt de modernaste trädvårdsprinciperna. När du behöver hjälp av en arborist i Stockholm, kan du känna dig trygg med att vi endast använder oss av utbildad och certifierad personal.

Vad är en arborist? Och när skall jag kontakta en?

Om vi startar från början så kommer ordet arborist från det latinska ordet ”arbor”, som betyder träd. Sammanfattningsvis ordet arborist översättas till, trädvårdsspecialist. En arborist är expert på trädvård i områden som storstäder, tätbebyggda områden, trädgårdar och egentligen alla typer av bebyggda miljöer.
Ibland kan det som vi förstår vara svårt att veta vem du skall kontakta och när du skall veta att du är i behov av en arborist i Stockholm. Men att tänka på är att en arborists uppgift är att beskära & avverka träd, samt planering och konsultering kring träden.

Ett av de absolut vanligaste uppdragen för oss är trädbeskärning i Stockholm. Där det handlar om att avverka döda, svaga eller skadade grenar. Eller om det är så att trädet kan innebära skada för människor eller på byggnader och därför behöver beskäras.

Vi finns tillgängliga i hela Stockholm om du söker en arborist, det innefattar även arboristtjänster i; Värmdö, Nacka, Tyresö, Huddinge, Haninge

Arborist Stockholm

Vanliga uppdrag för en arborist i Stockholm

 • Underhållsbeskärning & Kronhöjning
  Förutom det som vi redan nämnt med avverkning av eventuella skadade eller döda grenar så kan underhållsbeskärning också innebära t.ex. kronhöjning. Det är när man tar bort lågt sittande grenar för att underlätta framkomligheten under trädet.
 • Säkerhets & Uppbyggnadsbeskärning
  Om ett träd är sjukt eller angripet av röta, så kan det vara nödvändigt med en säkerhetsbeskärning. Detta för att undvika att trädet ger skada på både människor eller eventuell egendom.
  Uppbyggnadsbeskärning är en annan sak som gör vi på unga träd för att främja utvecklingen av kronstrukturen. Det görs för att balansera trädet och bygga en jämn och starkt grenverk.

 • Formträdsbeskärning och rotbeskärning
  Om man vill bibehålla en specifik form på trädkronan så kan man utföra en så kallad formträdsbeskärning. Vanligt förekommande i parkmiljöer för att passa in med omgivningen, exempelvis statyer och fontäner.
  Rotbeskärning utförs på skadade rötter för att uppmuntra trädet att skapa nya rötter, som ligger tätare intill stammen.

 

Arborist i Stockholm – Kontakta oss

Om du söker en arborist i Stockholm, så ta kontakt med oss på Hasseltorp Skog & Naturvård AB så ser vi till att hjälpa er.
Ni kommer enklast i kontakt med oss genom att ringa eller fylla i kontaktformuläret längre ned på sidan.

Kunder vi arbetar mot

Föreningar

Många av våra utförda uppdrag genom åren har varit gentemot olika typer av bostadsrättsföreningar och andra typer av föreni...

Läs mer


Privatpersoner

På Hasseltorp Skog utför vi b.la. uppdrag för privatpersoner, fastighetsägare och byggföretag. Vi har lång erfarenhet inom v...

Läs mer


Kommun

Många av våra utförda uppdrag genom åren har varit gentemot stora markägare såsom exempelvis kommuner och statliga myndighet...

Läs mer


Hasseltorp Skog & Naturvård är din helhetspartner när det kommer till Naturvård & Trädfällning. Vi hjälper dig från första start med konsultering till avverkning & till och med försäljning av virket. Samtliga uppdrag vi åtar oss genomförs med hänsyn till naturvården.

Kontakta oss

Skicka in en förfrågan genom att fylla i formuläret så återkommer vi snarast möjligt till dig.