Arborist Stockholm

Om du söker efter en arborist i Stockholm som kan hjälpa er med trädbeskärning och annan trädvård så har du kommit rätt. Vi på Hasseltorp Skog & Naturvård AB hjälper företag, kommuner, organisationer, kommuner och privatpersoner med olika typer av arboristtjänster i hela Stockholm.

TJÄNSTER

Vad är en arborist och när skall jag kontakta en?

Om vi startar från början så kommer ordet arborist från det latinska ordet ”arbor”, som betyder träd. Sammanfattningsvis ordet arborist översättas till, trädvårdsspecialist. En arborist är expert på trädvård i områden som storstäder, tätbebyggda områden, trädgårdar och egentligen alla typer av bebyggda miljöer.
Ibland kan det som vi förstår vara svårt att veta vem du skall kontakta och när du skall veta att du är i behov av en arborist i Stockholm. Men att tänka på är att en arborists uppgift är att beskära & avverka träd, samt planering och konsultering kring träden.


Ett av de absolut vanligaste uppdragen för oss är trädbeskärning i Stockholm. Där det handlar om att avverka döda, svaga eller skadade grenar. Eller om det är så att trädet kan innebära skada för människor eller på byggnader och därför behöver beskäras.

Vi finns tillgängliga i hela Stockholm om du söker en arborist, det innefattar även arboristtjänster i; Värmdö, Nacka, Tyresö, Huddinge, Haninge

Behöver ni hjälp av arborist i Stockholm?
Kontakta mig!

Ulf Hasseltorp

VD/Ägare

Vanliga uppdrag för en arborist i Stockholm

Underhållsbeskärning & Kronhöjning
Förutom det som vi redan nämnt med avverkning av eventuella skadade eller döda grenar så kan underhållsbeskärning också innebära t.ex. kronhöjning. Det är när man tar bort lågt sittande grenar för att underlätta framkomligheten under trädet.

Säkerhets & Uppbyggnadsbeskärning
Om ett träd är sjukt eller angripet av röta, så kan det vara nödvändigt med en säkerhetsbeskärning. Detta för att undvika att trädet ger skada på både människor eller eventuell egendom.
Uppbyggnadsbeskärning är en annan sak som gör vi på unga träd för att främja utvecklingen av kronstrukturen. Det görs för att balansera trädet och bygga en jämn och starkt grenverk.

Formträdsbeskärning och rotbeskärning
Om man vill bibehålla en specifik form på trädkronan så kan man utföra en så kallad formträdsbeskärning. Vanligt förekommande i parkmiljöer för att passa in med omgivningen, exempelvis statyer och fontäner.
Rotbeskärning utförs på skadade rötter för att uppmuntra trädet att skapa nya rötter, som ligger tätare intill stammen.


Arborist i Stockholm – Kontakta oss

Om du söker en arborist i Stockholm, så ta kontakt med oss på Hasseltorp Skog & Naturvård AB så ser vi till att hjälpa er.
Ni kommer enklast i kontakt med oss genom att ringa eller fylla i kontaktformuläret längre ned på sidan.

Om oss

Hasseltorp Skog & Naturvård är din helhetspartner när det kommer till naturvård, trädfällning, arboristtjänster och stubbfräsning. Vi hjälper dig från första start med konsultering, sedan avverkning och slutligen om så önskas, försäljning av virket. Samtliga uppdrag vi åtar oss genomförs med hänsyn till naturvården och med ett stort säkerhetstänk. Ett exempel på det är att våra anställda är proffs och självklart utbildade inom Säker Skog.

vår arbetsprocess

1. KONTAKT

Kontaktförfrågan eller samtal med oss på Hasseltorpskog.

2. MÖTE PÅ PLATS

Kostnadsfritt möte på plats där arbetet skall utföras.

3. OFFERT

Efter mötet kan vi göra en noggrann beräkning och ger er offert för arbetet.

4. UTFÖRANDE

Utförande, bortforsling och eventuell försäljning av virket. Slutfakturering sker.