Arborist Värmdö

Söker du en arborist på Värmdö? Då har du kommit rätt!
Vi på Hasseltorp Skog och Naturvård har 30 års erfarenhet av trädvård, trädfällning och trädbeskärningar. Företaget har sitt säte ute på Värmdö och vi utför årligen uppdrag ute i vår vackra kommun. Oavsett om du är en privatperson, företag eller annan typ av organisation som söker en arborist, så kan vi hjälpa er!

TJÄNSTER

När skall jag kontakta en arborist?

Ibland kan det som vi förstår vara svårt att veta vem du skall kontakta och när du skall veta att du är i behov av en arborist på Värmdö. En arborists uppgift är att beskära & avverka träd, samt planering och konsultering kring träden.

Ett av de absolut vanligaste uppdragen när någon söker en arborist är trädbeskärning. Där det handlar om att avverka döda, svaga eller skadade grenar. Eller om det är så att trädet kan innebära skada för människor eller på byggnader och därför behöver beskäras.

Andra vanliga uppdrag som vi blir kontaktade för när någon söker en arborist på Värmdö kan exempelvis vara:

Kronhöjning, vilket är när man tar bort lågt sittande grenar för att underlätta framkomligheten under ett träd.
Om ett träd är sjukt eller angripet av röta, så kan det vara nödvändigt med en så kallad säkerhetsbeskärning.
Om man vill bibehålla en specifik form på trädkronan så kan man utföra en så kallad formträdsbeskärning.
Rotbeskärning är ett annat typ av uppdrags som vi också blir kontaktade för. Det utförs på skadade rötter för att uppmuntra trädet att skapa nya rötter, som ligger tätare intill stammen.

Behöver ni hjälp av arborist på Värmdö?
Kontakta mig!

Ulf Hasseltorp

VD/Ägare

Vad betyder arborist?

Om vi startar från början så kommer ordet arborist från det latinska ordet ”arbor”, som betyder träd. Sammanfattningsvis kan ordet arborist översättas till; Trädvårdsspecialist. En arborist är expert på trädvård i områden som storstäder, tätbebyggda områden, trädgårdar och egentligen alla typer av bebyggda miljöer.
Viktigt att tänka på är att arbetet kan vara väldigt farligt att utföra själv, både för din omgivning och dig själv. Så ta det säkra före det osäkra och åtminstone kontakta oss för rådgivning. Bedömer vi att det är något som en händig person kan om den vill klara själv så meddelar vi det.

Arborist på Värmdö – Kontakta oss!

Om du söker en arborist på Värmdö, så ta kontakt med ert lokala företag, Hasseltorp Skog & Naturvård AB så ser vi till att hjälpa er. Ni kommer enklast i kontakt med oss genom att ringa eller fylla i kontaktformuläret längre ned på sidan!

Om oss

Hasseltorp Skog & Naturvård är din helhetspartner när det kommer till naturvård, trädfällning, arboristtjänster och stubbfräsning. Vi hjälper dig från första start med konsultering, sedan avverkning och slutligen om så önskas, försäljning av virket. Samtliga uppdrag vi åtar oss genomförs med hänsyn till naturvården och med ett stort säkerhetstänk. Ett exempel på det är att våra anställda är proffs och självklart utbildade inom Säker Skog.

vår arbetsprocess

1. KONTAKT

Kontaktförfrågan eller samtal med oss på Hasseltorpskog.

2. MÖTE PÅ PLATS

Kostnadsfritt möte på plats där arbetet skall utföras.

3. OFFERT

Efter mötet kan vi göra en noggrann beräkning och ger er offert för arbetet.

4. UTFÖRANDE

Utförande, bortforsling och eventuell försäljning av virket. Slutfakturering sker.